Ældrevelfærd og alkohol - en vanskelig cocktail?

Alkohol og Samfund skriver om tiden efter 2. verdenskrig, hvor alkohol blev en integreret del af den danske kultur, og det var ikke chokerende, at børn begyndte at drikke spiritus i en tidlig alder.

Denne tilgang til alkohol har igennem de sidste 10-15 år taget fart og især ældre menneskers opfattelser af det gode liv og velfærd, indebærer alkohol. Dette skaber værdikonflikter på plejecentre rundt omkring i Danmark, da der skal skabes en balance mellem; “den danske alkoholkultur, borgernes egen opfattelse af velfærd og plejehensynet”.

I forsøget på at opnå denne balance har Enheden for Klinisk Alkoholforskning og Center for sundhedsfilosofi ved Syddansk Universitet i samarbejde med Vejle kommune skabt projektet Ældrevelfærd og alkohol - en vanskelig cocktail. Projektet vil hjælpe med at understøtte de ældre borgers livskvalitet, som i nogle tilfælde kan inkludere et alkoholmisbrug.

Er det en udfordring for dig og dine?

Læs artiklen her på Alkohol og Samfund

Hjælp med at bekæmpe ensomhed - Interflora Blomst mod ensomhed

Super fantastisk initiativ af Interflora i en svær corona tid for mange.

Husk Hinanden Blomsten er en pin der er sat i verden for at hjælpe mennesker ud af ensomhed. Når du køber pin’en går overskuddet ubeskåret til Børns Vilkår, Psykiatrifonden og Folkebevægelsen mod Ensomhed og deres vigtige arbejde.

Husk Hinanden Blomsten er designet af Oh Land / Nanna Øland.

Abstinens-teamet anbefaler at du læser Rampen af Jesper Stein
Anmeldelse af Jesper Steins Rampen
 
Det er som regel helt utroligt svært at erkende at man har et problem, et misbrug. Men du er ikke laene med det. Krimiforfatteren Jesper Stein har skrevet en virkelig stærk bog, som Abstinens-teamet vil anbefale dig at læse. Du kan starte med at læse Mathias' boganmeldelse, hvis du følger linket.
 
... ‘Rampen’ er en hudflettende ærlig og stærk bog, hvor forfatteren ikke skåner sig selv og holder noget tilbage i forsøget på at finde ro og forlige sig med sine forældres og sin egen skæbne.

Det er en anderledes oplevelse at læse en sådan biografisk roman om en kendt persons virkelige liv i forhold til at læse de sædvanlige krimier som eksempelvis ‘Solo‘, men det er ikke desto mindre en stærk og gribende oplevelse, som bestemt fortjener 5 stjerner i min karakterbog.

Abstinens-teamet anbefaler denne artikel

Det kan være svært at skjule misbrug under corona

Jeg læste denne artikel forleden hvor det bliver beskrevet, at Alkolinjen i øjeblikket bliver kimet ned, fordi det under Corona pludselig går op for mange, at nogen tæt på dem, har et alkoholproblem. Vi oplever også hos Abstinens-teamet, at pårørende føler at det kan være helt utroligt svært at vide hvad man skal gøre, hvis en i familien har et alkoholmisbrug.